Kurkuma, zlatožlutá kořenová bylina, je po staletí ceněna nejen jako koření, ale také pro své léčivé vlastnosti. Hlavní aktivní složkou, která stojí za mnoha zdravotními přínosy, je kurkumin – polyfenol s výraznými antioxidačními a protizánětlivými účinky. V posledních desetiletích se vědecký výzkum intenzivně zaměřuje na potenciál kurkuminu v prevenci a podpůrné léčbě rakoviny. Není to […]
rakovina
5 přínosů přerušovaného půstu proti rakovině
Co když způsob stravování, který lidem pomáhá udržet zdravou váhu, pomáhá také v boji proti rakovině?
6 stravovacích návyků, které sníží riziko vzniku rakoviny
To, co (ne)jíme, ovlivňuje riziko vzniku rakoviny.
Špatné jídlo nám ublíží více, než nám správné jídlo dokáže pomoci.
Zabiják jménem rakovina. Dá se s ním něco dělat?
Šílená statistika je, že každý třetí člověk v Česku onemocní rakovinou.
Můžeme proti rakovině něco dělat nebo jsme odkázáni na osud a musíme čekat, až nám ji najdou?